Return to site

Waarom Grenzen in de zorg

Wij, Jim en Heleen, geven workshops gericht op Grenzen en Zelfliefde. Tijdens die dagen hoorden wij steeds specifieke vragen van mensen die in de zorg werken. Van verpleegkundigen op de oncologieafdeling tot fysiotherapeuten met een eigen praktijk.

Zij stelden vragen zoals: waarom loop ik zo leeg van het contact met patiënten? Ik ben zo gevoelig voor energieën en stemmingen van anderen, wat kan ik hiertegen doen? Hoe kan ik in balans blijven als ik hele dagen met veel vragende mensen werk?

Het waren niet alleen de vragen die we hoorden. Het waren ook de mensen die we zagen. Mensen die zorg verlenen met hun hart en ziel, maar daar ook op leeglopen en uit balans raakten. Dat mag toch niet het resultaat zijn van een veelbetekenend beroep in de zorg?

We zagen liefdevolle mensen, met een groot hart, met veel kennis, expertise en ervaring. Zij waren moe, uitgeput en wilden soms zelfs stoppen met het vak. Maar zij zeiden: de mensen, onze patienten en clienten? Wie gaat er dan voor hun zorgen?

Maar wie zorgt goed voor de mensen die goed voor de mensen zorgen? Hoe blijf je in balans als er veel van je gevraagd wordt, elke dag opnieuw. Dit is nog geen vak voor zorgprofessionals op hun opleiding. Daarom geven wij de training ‘Grenzen in de zorg’ en ‘Zelfliefde in de zorg’.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK